The Lost riders

The Lost riders

Laponia 2015, Espaibici-Tarannà Edition



Desprès de 5 anys solcant les laponias, aquesta any, per primera vegada, des d’Espaibici i Tarannà hem organitzat un viatge per que qui ho volgués ens pogués acompanyar a pedalar en bici sobre la neu






Cinc valents s’han atrevit a endinsar-se a la immensitat  lapona. Sorprenentment, 3 noies, la Laia, l’Ursula i l’Elena, i dos nois, en Joan i el Sergi, aquest últim enganyat per immortalitzar tota la ruta.

  

Hem fet una ruta assequible però on no s’hi ha regalat res. Els dos primers dies van servir per prendre-li les mides a pedalar per la neu, quina pedalada era la millor, quina cadència, mantindre l’equilibri en un terra poc estable... ho vam haver de fer en condicions una mica exigents, la neu no parava d’acumular-se durant la nevada dels dos primers dies.



 Per sort, quan va arribar l’hora de donar-ho tot, les condicions de la neu van millorar. Primer una etapa llarga de muntanya, sense escapatòria i  amb un horari exigent per complir.





Desprès la incursió a la tundra lapona i la primera nit en cabana, començava a entrar en terra de ningú.





El 5é dia de ruta vam rodar per tots els paisatges lapons, zones de tundra, desert nevats i extensions infinites. Avituallament al mig del no res per continuar cap a la segona i última cabana  a tocar de la frontera noruega.




I l’últim dia, un dia ràpid i àgil gracies a les immillorables condicions de la neu. Eufòria, alegria i satisfacció per haver-li guanyat la partida a la Laponia finlandesa i passar a ser nous expedicionaris polars en bicis de neu!!!





La experiència de donar a conèixer el ciclisme hivernal ha estat molt positiva, l’atmosfera creada per part de tot els participants ha sigut immillorable, creada gràcies a complicitat que requereix afrontar una aventura d’aquest nivell.




L’any que ve esperem tornar a repetir amb més valents que s’atreveixin a pedalar més enllà del Cercle Polar Àrtic!!!





Viatge organitzat per Espaibici i Tarannà, amb el suport de Surly, Vaude, Edelrid i Empile.

Si vols veure més fotos, mira aquí!!!!